Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 14. maj 2014
Sprø pannekaker med kjernemelk
Det er ofte jeg har diverse små rester i kjøleskapet - og da jeg hater å kaste ting vekk, så skal det jo bare brukes! Denne gangen var det en halv boks med kærnemælk der var kommet godt over minst holdbar til. Det bekymrer meg ikke det store, spesielt ikke når det er sure produkter, men man tenker seg jo likevel om to ganger før man spiser det. Ihvertfall "rått". Så varmebehandlet er ofte veien å gå for meg!
Ut av denne resten kom det så noen pannekaker - gode og sprø (og med masser av luftehuller, som du kan se;))
For en 10-15 pannekaker, alt etter størrelse, trenger du:
6 dl mel/hvetemel
5 dl kærnemælk
5 dl melk
4 egg
2 ts kardemomme
1 ts salt
Litt friskkvernet vanilje
3 ts sukker
Bland alle ingrediensene godt sammen, og finn litt ekstra fettstoff frem til steking. Smaker utmerket på terassen med is it!
Etiketter:
Egg,
Hvetemel,
Kardemomme,
Kjernemelk,
Kærnemælk,
mel,
melk,
salt,
sukker,
Vanilje
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
jeg kjernet smør og brukre kjernemelken som ble etter smøret i denne oppskriften men tok kun kjernemelk , droppet vanlig melk. de ble kjempe gode :-)
SvarSlet