Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 7. november 2012
Smuldrepai med eple og pære
Jeg tror dette er en av de letteste og forteste kakene man kan lage. Kanskje man kan finne fortere, men tror ikke man finner en der er mye lettere.
Det er litt "man tar hva man har" med det man trenger er litt sukker, noe mel/havregryn/frø, litt smør og en eller annen frukt!
For en liten porsjon, omtrent 3-4 trenger du:
1 eple
1 pære
Brunt sukker
Kanel
Ingefær
75 g kaldt smør
0,5 dl hvetemel
1 dl havregryn
2 ss sukker
Start med å skrelle eple og pære, pluss og fjerne skrottene. Epleskrall og skrotter kan du jo bruke til eplesaft om du lager masse! Skjær opp eple og pære i omtrent like store biter, og fordel dem i bunden av en smurt, ildfast form. Strø over litt brunt sukker, kanel og stødt ingefær, og sett den så til sides før du går igang med resten.
Bland havregryn, hvetemel og sukker godt sammen, og tilsett smørret. Smuldre det godt til det nesten ikke er smørklumper igjen, og fordel det over eple/pærene.
Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, til toppen er blit god og crunchy.
Serveres med litt vaniljeis til:))
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar