mandag den 6. august 2012

Butterdeigtærte med vårløk og bacon


Denne tærten har vært en klassiker her i hus etter at jeg først kom forbi oppskriften på maduniverset for en god stund siden.
Ingrediensene varierer en liten smule alt etter hva vi har av ting i hus, men dette er slik vi gjør det ihvertfall!

For 1 tærte (vår form er 24 cm) trenger du:
1/2 - 3/4 pk butterdeig
200 g bacon
1,5 bundt vårløk
1 pk frisk mozzarella (125 g)
3 dl melk
3 egg
Paprikakrydder

+ eventuelt litt å smøre i bunden av formen, da den kan være litt vanskelig å få opp!


Start med å fordele butterdeigen i bunden av formen. Ha eventuelt litt fedtstoff under for at den skal slippe taket lettere.


Skjær vårløken opp, og ha det hele opp i formen


Forstek baconet, la det renne litt fett av, og fordel det over vårløken i formen.


Skjær mozzaralla i skiver, legg det over baconet, og strø paprikakrydder over.

Bland egg og melk godt sammen, og hell det over resten.

Tærten skal ha ca 20-30 minutter i en ovn på 200 grader, den er ferdig når eggeblandingen har satt seg!

Vi serverer denne som oftest med en frisk salat til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...