søndag den 12. august 2012

Pepperbøff med tomatsalat og rösti



Av og til må man også kose seg på søndager, og da er pepperbøff ofte en sikker vinner! Denne gangen ble det ferdigpepprede bøffer, kombineret med rösti og en riktig lekker tomatsalat!
Sausen du så smått ser på bildet ble dog ikke helt vellykket, så den nevner vi bare ikke! Om den blir bra på et tidspunkt, skal den nok komme!

Nå, som det i sommer ikke har vært spesielt godt vær (vi har faktisk ikke grillet her hjemme enda....), blir det til desto mer kosing med mat i kjøkkenet! Og vi kan alle sammen merke her hjemme at vi har både blitt bedre til å lage maten (litt selvskryt er alltid godt!), men også bedre til å finne på nye ting! Listen over "skal prøves" blir ikke akkurat kortere med tiden..

Dette er en av de gode skjemmebort middager der faktisk går ganske fort, tror vi brukte ca en halv time fra start til maten sto på bordet her i hus!

Det aller første der skal gjøres (og som ikke egentlig teller med i tiden!) er å legge kjøttet ut på kjøkkenbenken så den kan bli romtempereret. Det pleier å ta ca 1 time her i hus.

Når den ha ligget fremmer en ca 1 time, er det på tide å gå igang med resten!

Start med å steke bøffen et par minutter på hver side i en varm panne; og pakk dem godt inn, og legg dem til sides. Den blir bare bedre av å få lov til å trekke litt. Om du heller vil ha bøffen helt nystekt når du skal spise den, drøyer du med den lit senere! Om du ikke bruker bøff der er ferdig peppret, så pepprer du den selv med friskkvernet pepper i ønskede mengder!


For röstien trenger du:
4-6 store poteter

Skrell potetene, og riv dem grovt på et rivjern. Det skal stadigvekk være litt konsistens i det!
Ha hele potetmassen oppi en kjøkkenhåndkle, og klem godt på det, så væsken kommer ut av det.
Forme et bare små kaker ut av det, vi lagde 5 selv.
Ha evt litt salt/pepper på dem om du ønsker det.
Brun dem lett på hver side i litt smør så de henger sammen, og stek dem på 5 minutter i en forvarmet ovn.


For tomatsalaten trenger du:
3-4 store tomater
1 løk
150 gram feta

0,5 dl olivenolje
0,5 dl balsamico (hvit ser ihvertfall bedre ut)
Salt
Pepper

Skjær tomatene opp i fine skiver, og legg dem over i et fat.
Pill og finhakk løket!
Feta skjæres i tern eller smuldres, jo bedre kvalitet feta, jo bedre blir resultatet;)

Vinaigretten ristet godt sammen, og fordeles ut over resten.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...