Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 16. august 2012
Stekte pølser med grov mos og tomat/squash
Torsdager her i hus er en forholdsvis travel dag. Det er da vi handler stort inn! Det er også ofte derfor det ikke skjer det aller størtse på matfronten, da det helst skal gå hurtig, samt gjerne tømme litt i kjøleskapet for at det skal bli plass til litt mer mat!
Dette er en av disse smårettene der blir laget, da vi alltid har pølser i en eller annen form i fryseren!
Start med å sette potetene over.
750 g poteter
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
Smør
Start med å skrelle potetene, og kutt dem opp i mindre biter. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Når potetene er ferdigkokt, heller du vannet av dem; og finner resten av tingene frem.
Pill hvitløken og press dem over potetene. Ha 1-2 ss smør i, alt etter hvor glad du er i smør!
Finn en potetstapper frem og trykk dem gode og flate, og smak til med salt og pepper.
For pølsene:
6 pølser
Ha pølsene opp på en varm panne med en lille smule smør/olje i.
Stekes i 15-20 minutter på lav varme, husk å snu rundt på dem engang iblant!
For det grønne innslaget idag ble det virkelit "man tar hva man har", og jeg hadde følgende der trengtes til å bli spist opp!
1/2 squash
1/2 grønn paprika
6 cherrytomater
Salt
Pepper
Skjær opp squash og paprika i mindre biter. Jeg ville nok delt tomatene i to neste gang.
Stek dem på en varm panne med litt fettstoff i sammen med salt og pepper, til squashen starter å bli myk, og tomatene gode og rynkete!
God middag!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar