fredag den 10. august 2012

Enkel tomatsaus til pizza



Etter en god del fredager i trekk med pizza, har vi nå endt opp med å lage ca den samme saus hver eneste gang; not som her i hus pleier å bety at den er godkjent!

Det som går igjen her i hus er:
1 boks hakket tomat
Litt olje
Salt
Pepper
Chilikrydder
Oregano
Sukker

Dette er de krydderiene der går igjen her i hus, av og til kutter vi ut chili i sausen om det også er chili på toppen av pizzaen, så den ikke skal bli for sterk for lillepiken.

Dette er nok saus til 2 langpannapizzaer, eller 4 runde pizzaer (vi bruker den til denne oppskriften).
Sausen fungerer fint som den er, altså bare hive det hele i en bolle, og blande det godt sammen med stavblenderen!

For å få en litt tykkere konsistens, kan du også gjøre det en lille smule andreledes; nemlig å sile tomatene først.
Ha det hele opp i en sil; (mener det heter dørslag på godt norsk?) og la det ligge å dryppe av seg. Jo lengre jo bedre, det kan godt ligge helt opp til en time! Så god tålmodighet har jeg da ikke spesielt ofte, så jeg hjelper litt med baksiden av en skje for å få dethele til å gå litt fortere!

Bland det hele sammen, enten med en skje for å få en litt grovere saus, eller en stavmikser for å få en fin og glatt saus!

Så det det bare å fordele det hele ut på en pizza eller to, og kose deg; det er fredag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...