tirsdag den 30. april 2013

Salat med kylling, fennikel, pære og potet


Om mandagen skal middagen helst få fort, og da er salater og supper en perfekt løsning! Når solen skinner og været er flott, går lysten til salat opp, og suppe ned, og dette ble da resultatet idag (eller i det minste den dagen matplanen ble skrevet!).
Med en rest bakepotet fra helgen, litt blandet salat fra grønnsaksskuffen, og toppet med godt krydret kylling og parmesan ble dette en riktig god og flott salat!
For en salat der rekker til tre trenger du:

2 kyllingfileter eller stekt kylling fra kjøleskapet
(Salt
Pepper                              
Olje
2 fedd hvitløk)

1 håndfull babyspinat
Litt iceberg - finsnittet
1 fennikel (jeg sparer toppene i en pose i fryseren som jeg bruker til fond)
1 pære
2 ss olivenolje
2 ss hvit balsamico
1/4 ts sukker
Salt + Pepper
1 bakt potet eller 2 kokte
Parmesan - høvlet
1 håndfull gresskarkjerner
Om du ikke har ferdig stekt kylling i kjøleskapet, starter du med å lage den så den får tid til å kjøle litt ned. Skjær kyllingen opp i grove tern, ha litt olje + hvitløksfedd skært i skiver i en panne. Når oljen er varm, har du kyllingen opp i pannen, og steker den til den er helt gjennomstekt. Legg kyllingen til sides på en tallerken, og lag så resten av salaten.

Finhakk icebergen, og riv eventuelt opp babyspinaten i mindre biter om du ikke er til det helt grove;) Vask den, og tørr den godt.
Skjær de grønne toppene av fennikelen og putt de i fryseren til neste gang du lager kyllingefond, og finhakk fennikelen. Finhakk pæren. Skjær poteten(e) opp i grove tern. Vend det hele godt sammen i en bolle, og ha olje, eddike og sukker over. Ha eventuelt en liten smule salt og pepper på toppen - retten kan godt mangle litt ekstra salt om du bruker en bakt potet!

Server salaten med kyllingen blandet inn helt på slutten, dryss den med gresskarkjerner og grovrevet parmesan!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...