Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 28. april 2013
Pizza med makrell i tomat
Her i hus er vi forholdsvis gode til å spise opp (og i den forbindelse få avkjølet/fryst ting ned hurtig) maten, men av og til finner vi ting vi ikke helt kan få spist opp likevel. Som for eksempel denne halve boksen vi hadde igjen med makrell i tomat. Når lysten var liten for å ha den på brødet, kom jeg i tanker om hva jeg hadde hørt fra en venninne. Hun hadde nemlig en hemmelig last; Makrell i tomat - på pizza!
Bestemte meg for å prøve dette av, med en nese der ble rynket godt på her hjemme, både av meg selv og av kjæresten;) Men resultatet? Det smakte da riktig deilig! Slettes ikke siste gang jeg laver dette, det er sikkert!
For en liten pizza trenger du:
Pizzadeig, jeg brukte omtrent 1/5 av denne
75 g frisk eller revet mozzarella
1/2 boks (omtrent 50 g) makrell i tomat
Dette er vel noe av den lettest pizzaen jeg har laget til nå!
Lag deigen (eller bruk en liten klump som er tinet opp) og kjevle den ut god og tynn.
Fordel makrellen på toppen av pizzaen, og fordel osten ovenpå der igjen.
Stekes ved 225 grader i omtrent 7-8minutter, eller til osten er gylden og bunden er sprø!
Etiketter:
Makrell i tomat,
mozzarella,
Pizza,
Pizzabund,
Restemat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar