mandag den 1. april 2013

Brændende kærlighed med persillepotetmos


Brændende kærlighed, eller brennende kjærlighet er en tradisjonell dansk "comfort food". Det er en riktig fet omgang mat, så det blir ikke servert spesielt ofte her i hus, men av og til skal det jo gjøres;)
Det du hovedsakelig trenger er potetmos, stekt løk og bacon;) Etter det er er bare å tilsette hva man måtte ønske - men dette ble den klassiske utgaven!


For 3-4 porsjoner trenger du:
750 g poteter
3 ss finhakket persille
Salt
Pepper
2 ss smør
1 dl melk

300 g bacon i tern
2 små pølser

2 stor løk, i skiver
Smør/olje til steking

Rødbeter

Start med å lage potetmosen. Skrell potetene, og skjær dem opp i tynne skiver. Ha litt salt i vannet, og kok dem til de er gode og møre. Hell vannet fra potetene, og sett lokket tilbake. Finhakk persillen, og ha smør og persille opp i potetmosen. Stamp dem godt imens du heller melken oppi, og bland det hele til du har fått en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsene i små biter, og ha baconet opp i en stekepanne sammen. Stek det godt på lav varme til det hele er godt og sprøtt. Hell eventuell litt av baconfettet fra underveis om det blir for mye fett. Når det er ferdigstekt, legger du det på et stykke bakepapir for å få det verste fettet vekk!

Løket skjæres i skiver, og svits det det det er godt og mykt og gyldent.

Server det hele med potetmos i bunnen, løk, bacon-pølseblandingen, og rødbeter til slutt:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...