torsdag den 25. april 2013

Italienske krebinetter med jordbær-tomatsalat og ovnpoteter


Til jul var jeg så heldig å få et abonnement på Magasinet Mad! fra kjæresten, og gleden er like stor hver gang det dumper et nytt blad ned i postkassen. Men flotte bilder, masser av tips og oppskrifter er dette er blad jeg er riktig riktig glad for!
Oppskriften til denne fant jeg i det siste bladet, nemlig 04/2013 - hvor de ble presenteret en deilig vri på den klassiske krebinetten. Med smaker av parmesan og persille ledes tankene henad Italia, og med en deilig og frisk salat til ble det en perfekt middag.
Nå går vi jo inn i tider hvor det å spise salater blir mer og mer fristenes. Det er godt nok ikke spesielt morsomt med de vinterkjedelige salatene, men grønt skal jo likevel spises:D


Slik lagde jeg den (for 2)


4-6 poteter, tilsvarende 2 bakepoteter
300 g hakket svin
1 liten bundt persille
40 g pamesanost, finrevet
40 g ruccolasalat
125 g tomater, gjerne San Marzano
100 g jordbær
Lys balsamicoeddike
Olivenolje
1,5 dl creme fraiche
1 fedd hvitløk
1-2 ss gressløk/purløg
Salt
Pepper

1) Start med å skru ovnen på 220 grader, og skyll/vask potetene godt. Behold dog skallet på. Skjær dem i båter, og vend dem godt i olje, salt og pepper. Fordel dem jevnt på en bakepapirkledd langpanne, og stek dem i omtrent 25-35 minutter til de er gyldne, men ikke brent.

2) Bland kjøtt, grovhakket persille, finrevet parmesan, salt og pepper godt til en god og jevn masse. Jeg liker riktig godt å bare gi dem i en tur med K-jernet i kjøkkenmaskinen ved lav hastighet, men den kan også blandes fint for hånden. Når du har fått en jevn masse, former du dem til to krebinetter. (Jeg lagde dobbel porsjon av deigen så jeg kunne lage en liten porsjon kjøttboller med samme smak i fryseren til en annen gang!) Varm litt olje på en panne, og stek krebinettene i 6-7 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. De skal klebe litt fast i pannen, det er bare osten er smelter.

3) Skyll ruccolaen godt, og tørr/rist den tør. Skyll og skjær opp tomatene i 2-3 biter, og gjør det samme med jordbærene. Anrett det på to tallerkener, og dryss en liten smule eddike ovenpå. Riv en liten smule parmesan over hver tallerken.

4) Ha creme fraiche, gressløk/purløg, presset hvitløk samt litt salt og pepper oppi en skål, og bland det hele godt sammen.

Anrett det hele på en tallerken, og server det hele sammen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...