Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 16. april 2013
Lite lyst brød av fin grunddeig
Jeg blir mer og mer glad for å lage boller, men brød trenger jeg altså litt mere trening i;) Dette brødet hevet perfekt, fikk en flott og crispy skorpe og var silkemykt inni. Mums!
For et lite brød (1,5 liters brødform) trenger du:
1/2 pakke gjær (25 gram)
1 ss smør
2 dl melk
1-2 ts salt
5,5 - 6 dl hvetemel
Ha 5,5 dl av melet opp i bollen til kjøkkenmaskinen, og smuldre gjæren over det.
Tilsett smørret i en klump, ha melk og salt oppi, og sett maskinen igang.
La deigen kjøre til den er fast og har løsnet fra bollen. Om deigen ikke er fast nok, tilsetter du bare litt mer mel.
Dekk bollen med plastik, og la den heve i 40 minutter til dobbel størrelse.
Ha bakepapir opp i en brødform og velt deigen oppi den. Fordel den så den ligger jevnt.
Dekk den med et kjøkkenhåndkle, og la den heve i 30 minutter mer.
Smør toppen inn med vann før du setter den i ovnen, og stek den på nederste rist ved 180 grader i 30-40 minutter.
Når brødet er ferdig, skal det gi en fin bankelyd når du banker på det;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar