Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 24. april 2013
Klar hønsesuppe med potet og gulerot
Supper er en deilig og hurtig rett, og med en ferdiglaget fond i fryseren, er det lett og hurtig å smelle en suppe hurtig sammen. Da kjæresten er mer til supper men "klumper" i, fikk denne det, men den kan godt blendes før kyllingen kommer i uten problemer. I og med at ingrediensene i denne supper en få, er det desto viktigere at du har en fond som smaker av mye!
For tre trenger du:
5 dl hønsefond eller en annen god fond
2 kyllingfileter, skåret i tern
Olje
Salt
Pepper
3 poteter, skåret i tern
1 løk - finhakket
2 gulerøtter
Olje til steking
Evt salt
Evt pepper
Rugbrød
Evt smør
Start med å skjære opp grønnsakene, og svits dem hurtig i litt olje i bunden av en gryte. Tilsett fonden, og la det koke under lokk til grønnsakene er møre. Smak til med litt salt og pepper.
Skjær kyllingfiltene opp i små tern, krydre med med salt og pepper, og svits dem godt i litt olje på en stekepanne.
Når suppen er ferdig og mør, og kyllingen stekt, varmer du fort de dype tallerkene (suppe skal serveres i en varm tallerken!) i ovnen, heller rykende varm suppe oppi, og topper det hele med stekt kyllingfilet.
Da dette ikke er supermye mat, ble det serveret med et stykke rugbrød eller to toppet med masser av deilig smør!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar