Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 15. april 2013
Quesadilla med ost, kylling, salat og en grov guacamole
Endelig er kveldene begynt å bli lysere, så man får lyst til å spise masser av mat med flotte farger! Taco er klassisk helgemat, men her i huset spiser vi det ikke så ofte. Når weekenden kommer pleier vi heller å kose med pizza eller andre ting;) Rykende varme quesadilla er perfekt hyggemat! Serveret med en deilig salat, krydret kylling og en crunchy guacamole kan det ikke gå feil! Jeg syntes selv guacamole er best når den har en liten crunch i
For 3-4 porsjoner trenger du:
6 store tortillalefser
200 g revet mozzarella
100 g revet cheddar
Salsa, lag den gjerne selv
Evt olje til steking
1-2 kyllingfileter, i små tern
1 pose tacokrydder, eller 2 ss hjemmelaget
Olje til steking
1/5 agurk - renset for det våte, i små tern
1 tomat - renset for det våte i små tern
1 avocado - knust lett med en gaffel
1 kinesisk hvitløk - finhakket
1/3 rødløk - finhakket
Salt
Pepper
Sitronsaft
2/5 agurk - i små biter
5-6 cherrytomater - delt i to
2/3 rødløk - i halvmåner
1/2 boks mais
1 hjertesalat - snittet
Creme fraiche
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre kyllingen klar. Skjær den opp i små terninger. Varm opp litt olje på en panne, ha kyllingen oppi, og strø tacokrydderet over. Stek kyllingen til den er deilig og sprø.
Ha avocado opp i en bolle, og tilsatt den finhakkete grønnsakene. Ha litt sitronsaft, salt og pepper oppi blandingen, og rør det hele godt sammen. Smak til med eventuelt litt mer salt, pepper og sitronsaft.
Salaten lager du enkelt med å blande det hele sammen.
Jeg foretrekker selv å steke lefsene tørt på en panne, men om du foretrekker å steke den i olje, har du litt olje på en (grill)stekepanne. Smør litt salsa ut over halve tortillalefsen, strø litt mozzarella og cheddar over, og brett resten av lefsen over.
Stek den ved høy varme på begge sider til lefsen har tatt farge og osten er smeltet, og del hver bit hurtig opp i 3-4 biter.
Server det hele sammen med salsa og guacamole!
Etiketter:
Dressing og dip,
Kylling,
Salat,
Tex Mex
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det så veldig godt ut! Quesedilla er jo såååå godt! Denne skal prøves en gang :-)
SvarSletJa, denne ble farlig god;)
Slet