lørdag den 27. april 2013

Rødspettefilet med fennikel-kapers røre og poteter


Det å spise nok fisk (som ifølge Altomkost.dk er 2 middager i uken) kan være vanskelig å få til. Ihvertfall når man har en kjæreste i hus der ikke er spesielt glad for "alt fra havet". Det blir suppleret opp en del med fiskepålegg, såsom makrell i tomat, tunfisk eller rogn, men av og til er det jo deilig å kunne få spist to middager i uken likevel;) Heldigvis finnes det en fisk kjæresten vil spise - nemlig rødspettefileter! Sprøstekt i store panko-flaker og med en spennende fennikel-kapers røre var det en fullverdig middag!


For 3 (+ ekstra saus) trenger du:6-7 rødspettefileter
1,5 dl mel
Salt
Pepper
1 egg, sammenpisket
2-3 dl pankorasp
Olje/smør til steking

1/2 fennikel
1 gulerot
3 ss mayo
4 ss creme fraiche
2 små pickles, finhakket
1 ts karry
1/2 løk
2 ss kapers
Salt
Pepper

1 sitron
Poteter, kokte

1) Start med å duppe rødspettefiletene tørre, og vend dem i mel som er blandet inn med salt og pepper. Vend dem så i egg, og deretter i rasp, og legg dem så til sides. Ha litt smør og olivenolje på pannen, og stek dem en 3-4 minutter på hver side til de er gennomstekte og sprøde.

2) Skjær opp fennikel i små tern, og riv guleroten på et grovt jern. Press fukten ut av guleroten om nødvendig. Bland mayo sammen med creme fraiche, pickles, karry, løk og gulerot + fennikel, og smak til med salt og pepper.

3) Anrett stekte rødspettefileter sammen med fennikel-kapers røren, samt sitron og potet, og nyt en enkle, men smakfull fiskemiddag som nesten alle liker!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...