Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 30. juli 2013
Kylling med ris i hvitløkssaus og erter
Denne retten hørte jeg først om da vi var ute å feire kjærestens brors fødselsdag, hvor en jente snakket om hvordan dette bare var mums. Og jeg må gi henne rett! Jeg syntes ofte ris er litt meh om det ikke blir serveret til gryterett, da det lett kan bli kjedelig og tørt - men slettes ikke her!
For middag for 3 trenger du:
3 kyllingfileter - i tern
Olje
Salt
Pepper
Ris - kokes etter anvisning på pakken
Erter - 3-4 minutter i kokende vann
2 kinesiske hvitløk
50 g smør
2 dl melk
Evt jevning
1 klar buljongterning
Start med å sette risen over for å koke, da det er denne som tar lengst tid!
Klipp eller skjær kyllingen opp i små terninger, dryss litt salt og pepper over dem, og stek dem på en varm panne med litt olje i bunnen til de er gjennomstekt.
Ha ertene opp i kokende vann i 3-4 minutter, hell så vannet fra.
Press hvitløkene opp i en gryte sammen med smørret, og rør det godt rundt på lav varme til det hele er smeltet, og en fin duft brer seg ut på kjøkkenet. Ha melk og buljong oppi, og rør godt under omrøring - tilsett eventuelt litt jevning om du ønsker en tykkere saus.
Kok sausen opp - og det er det!
Server det hele på en tallerken sammen - og med sausen helt over i risene.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar