Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 10. juli 2013
Biffsalat med mango og avocado
"En salat er da ikke middag" er noe kjæresten typisk kan si, men dette er da et unntakt. Og om det kokes litt ris til han ved siden av, er vi begge to fornøyde.
Et godt stykke marineret kjøtt, deilige søt mango, fet avocado og spicy chili - det har bare potensiale! Og godt smakte det også... Jeg ble fulstendig mett av porsjonen (som ble delt i to like store deler), kjæresten trengte litt ris og så var han også mett! Anbefales klart!
For 2 trenger du:
200 g biff
Olje til steking
Salt
Marinade:
1/2 mango
1/2 rød chili
1 lime - saften
1 ss ahornsirup
1 ss fiskesaus
2 cm ingefær
1 rødløk - finhakket
1 romainsalat - grovt hakket
1/2 mango
1/2 rød chili
1 avocado
Sitronsaft
Evt: Ris
Start med å marinere kjøttet i minst en time. Det kan gjerne stå over natten om du husker det dagen før dog;) Marinaden lager du av mango, chili, limesaft, ahornsiup, fiskesaus og ingefær som du gir en god tur i blenderen til du har en flott og jevn masse, før du legger kjøttet nedi. La den ligge og trekke i kjøleskapet i minst en time, men gjerne opp til 24.
Om du ønsker ris til, er det det første du "virkelig" gjør før du går igang med resten.
Ha litt olje på en varm panne, og stek bøfferne i det. Krydre dem med salt. Vær obs på at det kreves en god vaskejobb for å få pannen ren etterpå;) Stek dem til de er gjennomstekt, eller så mye som du ønsker, og legg dem så til sides. Den kan gjerne ligge for seg selv i 5-10 minutter før du skjærer den opp.
Vask og tørr salaten godt før du skærer den opp i grove skiver. Skjær rødløk i mindre biter, og fordel den over salaten. Skjær avocadoen opp i mindre biter, og fordel den over også. Gjør det samme med mango.
Skrell og skjær ingefær opp i mindre stykker. Skjær chilien i skiver. Skjær kjøttet i mindre skiver.
Fordel det fint skårede kjøttet over salaten, og topp det hele med ingefær, chili og sitronsaft. Dryss litt salt over det hele helt til sist, og server det eventuelt med ris:)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar