mandag den 22. juli 2013

Ovnbakt laks med kryddersmør og en enkel blomkål-spinat salat


Det ble en virkelig enkel middag det her - her i varmen kan det av og til være vanskelig å få lysten til å lage med til å strekke helt til;)
Denne retetn ble laget før vi reiste til Norge på ferie, og det var en virkelig "skrap-sammen" rett. En halv pakke med kryddersmør skulle brukes, samt litt blomkål og spinat, så dette ble resultatet. Det hele fikk følge av en lekker bolle fra fryseren, så skulle det vist ikke mangle noe!


For 2 trenger du:


2 laksefilet
2 ss kryddersmør
Salt
Pepper

2-3 håndfuller babyspinat
1/3 blomkål - i mindre biter
100 g tomberries eller små tomater i mindre biter
Kryddresmør

1-2 boller eller brød

Start med å sette ovnen på 200 grader, og sett et fat inn i ovnen. Finn frem 2 stykker folie, og lekk et fiskestykke i hver pakke, men skinnsiden ned. Dryss litt salt og pepper på hvert stykke, og topp det hele med en klatt kryddersmør. Pakk pakkene inn, og putt dem i et ildfast fat (det er mye lettere å vaske et fat enn stekeplate OM det skulle gå galt;)) Stekes i omtrent 20 minutter.

Om du bruker boller, så varm dem med i ovnen de siste par minutter så smørret kan smelte på dem også;)

Skjær blomkålen opp i mindre biter, og damp den lett et par minutter i letsaltet vann. Den skal fremdeles ha "bit" i seg når den er ferdigdampet. Skyll og rist spinatbladene tørre, og skyll tomatene. Ha blomkål, spinat og tomat opp i en bolle sammen med litt kryddersmør, og rør det hele godt sammen.

Serveres på en tallerken med en klatt kryddersmør mer over fisken tilslutt, og nyt maten!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...