søndag den 7. juli 2013

Rødbetesuppe med eple og kryddercremefraiche


Suppeoppskrifter kan man aldri få nok av - spesielt ikke når været det viser seg fra den siden det har gjort den siste tiden her. Det har rett og slett vært kaldt - jeg har til og med måtte hatt bukse på - og jeg bor ellers i shorts hele sommeren igjennom!
Så med været som viser seg fra den siden, og et par kjedelig rødbeter i grønnsaksskuffen, var jeg ikke sen om å by opp på suppe! En klassisk og virkelig flott farget rødbetesuppe piffet opp med et syrlig eple - det kan bare ikke gå galt!


For 4 personer trenger du:
4 rødbeter av god størrelse
2 grønne, syrlige epler
1 løk
1 ss olivenolje
Salt
Pepper
5 dl eplejuice
5 dl grønnsaksfond/buljong

2 dl creme fraice
Gressløk
Basilikum

Start med å skrelle rødbetene og skjær dem opp i mindre stykker. Har du plastikhansker i hus, bør du bruke disse - for rødbetesaft kan være vanskelig å få vekk, og det er slett ikke alle arbeidsplasser det passer seg å komme med knallrøde hender;)
Skrell eplene og skjær dem opp i mindre stykker. Hakk løket.
Ha olje og løk opp i en gryte, og når det begynner å bli mykt, tilsetter du rødbeten. Svits det hele i omtrent 5 minutter, til rødbetene begynner å bli litt bløte i det. Tilsett eplet, og la det svitse i 5 minutter mer.
Ha litt salt og pepper over, og ha opp i det våte.
Bring det hele i kok, og la det så simre i 40 minutter, til det hele er helt mørt.
Finn frem stavmikseren, og la det hele få en *vroom vroom' til suppen er fin og glatt.
Smakes til med salt og pepper.

Bland cremefraiche sammen med "passende mengde" finhakkede krydderurter - jeg valgte å kun bruke en liten smule da jeg ville ha suppen skulle være i sentrum - men det bestemmer du helt selv.

Server suppen med litt kryddercremefraiche på toppen - og nyt den deilige smaken;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...