Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 1. juli 2013
Lyse og luftige boller med Skyr
I forbindelse med at jeg har begynt å spise en god del Skyr om morgenen, kommer jo følgende fra det at det av og til en rest når jeg beregner litt feil og kjøper for mye. Og å kaste mat prøver jeg også så godt jeg kan å la vær med!
Etter å ha kikket på en MEGET kjedelig liten rest Skyr i kjøleskapet et par dager nå, fikk jeg endelig tatt meg sammen for å få gjort noe med det, og resultatet ble disse myke, lyse og florlette små bollene. Slettes ikke et galt resultat;)
For 15 små boller trenger du:
1,5 dl vann
50 g smør
25 g gjær
1 dl Skyr
1 ts salt
500 g hvetemel
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmasken, og kjør deigen i 10-15 minutter til du har en god og jevn deig.
La deigen heve i 30 minutter. Form 15 små boller, og la den heve i 30 minutter mer.
Stek dem ved 200 grader i 15-20 minutter, til de er blitt lett brune under bunden, og gir en hul lyd når du banker på dem.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar