søndag den 21. juli 2013

Pizza med røget mørbrad, spinat og den lekreste bøffelmozzarella


Det er godt nok ikke ofte jeg har bøffelmozzarella i hus - prisen kan virke litt avskrekkende, og når kjæresten ikke spiser det - ka så blir det ikke mye av det. Men her om dagen skulle jeg handle inn til pizza, var det egentlig favorittpizzaen jeg hadde i tankene, men da de ikke hadde bresaola i butikken måtte jeg jo liige improvisere litt. Valget falt på en pakke røget mørbrad (jeg er ellers ikke så glad for den helt "kald" - men litt lun som her fungerte den overraskende godt!) og det fikk da følge med babyspinaten jeg hadde i kjøleskapet derhjemme. Da osten skulle kjøpes inn, kom jeg lige over et par pakker datovarer bøffelmozzarella, så de røk også ned i handlekurven. Det gjør da ingenting når de skal brukes samme dag!

Pizzabunden ble også litt annerledes enn den pleier - da vi fikk en virkelig lekker pizzabund med kjerner i da vi besøkte et vennepar tidligere, ville jeg da også prøve det. JEG syntes det smaker UTMERKET, og det er slett ikke negativt at det metter litt mer. Kjæresten var dog ikke helt fornøyd, han syntes de satt for mye fast i tennene;)


For 3-4 mediumstørrelse pizza trenger du:

50 g gjær
3 dl vann - lunkent
1/2 ss salt
1 ss sukker
2-3 ss olje
500 g hvetemel
100 g knekkede rugkjerner

Tomatsaus - jeg brukte denne i drenet versjon
Mozzarellaost i tynne skiver
Røget mørbrad - i tynne skiver
Babyspinat
Små tomater - i tern
Bøffelmozzarella - i tern
Friskkvernet salt

Start med å sette pizzadeigen over som du pleier å gjøre. Juster eventuelt med litt mer vann eller hvetemel om deigen ikke er fast nok. Den skal gjerne bli litt tørr i det.
Sett deigen til heving, og la den heve i en times tid. Del den så opp i 3-4 like store deler, og rull hver bit flat på et stykke bakepapir. Sett samtidig ovnen på 230-250 grader varmluft, og la en bakeplate eller to bli i ovnen mens den varmer opp.

Rør tomatsausen lett sammen, og fordel den utover pizzaene. Legg så tynne skiver med mozzarella på toppen. Når ovnen er varm, tar du den varme bakeplaten ut av ovnen, "drar" en pizza med sitt stykke bakepapir over på platen, og inn igjen i (bunden) av ovnen med den. La den steke i 7-9 minutter, til bunden er god og sprø, og osten er smeltet og gylden.

Fordel den røgede mørbraden ut over pizzaen, og legg skyllede (og tørrede) spinatblader over. Topp med masser av tomat og bøffelmozzarella, og slutt av med litt salt.

NYYT pizzaen med noe godt i glasset, og gjerne som riktig hygge foran fjernsynet;)2 kommentarer:

 1. Wauw, den ser god ud - mozarella og spinat er også mit favorit pizzafyld.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smakte også bare for lækkert;) Jeg er lige pt glad for "frisk" salattopping - og det er bestemt ikke siste gang jeg putte spinat på!

   - Trine

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...