søndag den 21. juli 2013

Mammas pizza


Som oftest når vi lager pizza her i hus, bruker vi som oftest denne oppskriften for å få en god og sprø bund. Men av og til får vi jeg lyst på en litt tykkere pizza i langpanne størrelse, og da er det så klart mamma sin gamle oppskrift jeg finner frem!


For 2 (tykke) langpanne-pizzaer trenger du:

9 dl hvetemel
Litt salt
Litt olje (eller smeltet smør om du ikke har olje i hus)
1 pk gjær
3,5 dl vann

Ha alle ingrediensene opp i en bakebolle, og bland dem for hånd eller elt i maskinen til du har en jevn og fin deig. Heves under lokk eller plastik i minst 45 minutter, gjerne litt mer.

Hell på det fyllet du ønsker (jeg brukte en enkel tomatsaus, toppet med litt stekt oksehakk, ost og oregano for virkelig "god gammel" følelse) og stek den i en rundt... 200 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Mulig litt mer - kikk deg frem!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...