torsdag den 18. juli 2013

Mammas banankake
Jeg tror de fleste har en eller annen form for banankake oppskrift. Eller opptil flere - som jeg;) Dette er banankaken jeg lager når jeg har mer enn 2-3 bananer der trenger til å bli spist - eller det er flere enn kun et par stykker i hus! Godt smaker det likevel - og topper du det med en deilig sjokoladekrem som dette er du godt på vei!

For en stor langpannekake trenger du:

200 g mørk sjokolade - hakket
6 bananer - knust med en gaffel
6 egg
550 g sukker
200 g smør - smeltet
1,5 dl melk
600 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ts natron

Kremen:
2 dl fløte
200 g mørk sjokolade
75 g smør

Start med å piske egg og sukker til en god og luftig eggedosis. Eggedosisen er ferdigpisket når du kan skrive ole med pisken, og det fremdeles er lesbart etter du har skrevet e'en. Bland alt det våte og alt det tørre hvert for seg, og ha det vekselvis opp i røren under god omrøring. Vend sjokoladen og bananene i helt til slutt. Fordel røren i en smurt eller bakepapirkledd langpanne, og stek ved 180 grader i omtrent 40 minutt. 
Kjøl nå kaken helt ned før du lager kremen.

Varm fløte og smør opp til kokepunktet og ta det vekk fra platen. Ha sjokoladen opp i blandingen, og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Fordel så kremen ut over kaken. Om det blir kremrester til overs, smaker det ypperlig på et stykke nybakt brød!

Kaken nytes som den er, eller med en kule is ved siden av!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...