søndag den 27. januar 2013

Minutbøff med hasselbackpoteter, maissalat og en utrolig god saus


Når der skal riktig hyggespises her i hus, står det ofte på kjøtt, eller spesielt, biff! Kjæresten står ofte for saus og eventuelt kjøtt, mens jeg kikker på tilbehør. Det går mye i poteter;) En potetrett som hadde gått fullstendig i glemmeboken her, var hasselbackpoteter. Kan faktisk ikke huske hvornår jeg sist gang fikk det å spise... Men uansett, den dukket opp da jeg var ved å kikke gamle skolebøker igjennom, da den dukket opp! Det var godt nok ikke oppskriften jeg helt endte opp med å følge (jeg ville for eksempel ikke ha ost på!), men ideen var plantet, og den ble møtt meget velkommen fra kjæresten!

Bøff kan man aldri få nok av, og denne gangen kom jeg over et par minutsteaks der så ok ut. Minutsteak er bøf av okseinderlår, så det kan bli riktig så gode å saftige;) Det hele ble toppet av med en maissalat med masser av farge, og en saus som kjæresten nærmest endte opp med å slikke av tallerkenen... Mm!


Start med å ta ut bøffen fra kjøleskapet, sett ovnen på 225 grader og så kan du gå igang!
For 2 trenger du:
5-6 poteter
Salt
Pepper
Paprika

Start med å vaske å skrelle potetene. Jeg valgte å kun skrelle dem halvt, men det er litt opp til deg selv. Legg et par spisepinner eller en blyant på hver siden av poteten, og skjær dem, nesten igjennom, i syltynne skiver. Om noen biter faller av, skal du nok overleve, men målet er at alt skal henge fast;)
Ha potetene over i en smurt, ildfast form, og smør potetene inn i et tynt lag med olje. Strø over salt, pepper og paprika.
Stekes ved 225 grader (ovnen burde sånn noenlunde være varm nå!) i omtrent 45 minutter, alt etter hvor store potetene er.


Salaten denne gangen ble en salat med masser av farge;) For to brukte jeg:
100 g mais
3-4 cherrytomater
30 g (eller en håndfull) sugar snaps
1/4 løk - finhakket
1 ss olje
1 ts eddike
1 ts sitronsaft
Salt
Pepper

Ha mais opp i en dyp tallerken. Del tomatene i fire, og tilsett dem. Del opp sugarsnaps i mindre biter og finhakk løken.
Ha olje, eddike og sitronsaft sammen, og pisk det godt. Bland vinaigretten inn i salaten, smak til med salt og pepper, og settes til side til det er mat!

Sausen denne gangen sto kjæresten for; og han var som nevnt tidligere, VELDIG fornøyd! Det er en riktig sterk og smakfull saus, med en anelse bitterhet fra whiskey'en til slutt.
Han brukte:
75 g smør
1 løk
1 ts knust madagascarpepper
1 ts dijonsennep
4 dl oksekraft/buljong
4 ts worchestersaus
Salt
(kulør)
1 ts whiskey
Jevning (mel+melk eller maizena)

Start med å finhakke løken, og svitse den lett i smørret. Tilsett resten, (vi hadde whiskey'en i sent, men den må altså godt komme med fra starten;)) og kok det hele opp. Smakes og jevnes til, og småkoker til den er god å tykk!

Bøffen ble stekt etter hva (jeg) syntes er den beste metode! Dupp kjøttet tørt og salt det. Ha olje og smør i en veldig varm panne, og smelt det hele. Når det riktig freser, tilsetter du kjøttet. Når du kan se at det begynner å piple blod opp igjennom kjøttet, snur du det og gjentar prosessen. Skru så ned for varmen på pannen, og snu den så rundt så du er på første side igjen. Og nå gjentar du det samme; når blodet pipler opp, snur du den, og venter til blodet pipler igjen. Dette gir en flott og rosa biff;)
Pepre eventuelt til slutt!
Server det hele på en tallerken, og nytes gjerne med et godt glass rødvin!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...