Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 17. januar 2013
Torskesuppe med blomkål og tomatpesto
Torsdager her i hus er en riktig "tømme kjøleskap" dag, og denne uken er intet unntak! I kjøleskapet denne uken fant jeg 1/3 blomkål der hadde sett bedre dager, en rest tomatpesto og en rest cremefraiche, så for å gjøre det lett for megselv, ble det en omgang suppe! Dette fikk følge av to små torskefileter og masser av krydderier, og voila; en super suppe på vei! For meg var dette første gang hvor jeg har laget en suppe uten verken fløte eller poteter i for å gjøre den litt tykkere, men vet du hva? Det var slettes ikke nødvendig! Sitter allerede og savler og vurderer å spise opp den lille resten der var igjen i kjøleskapet, i stedet for å vente helt til i morgen..
For 3-4 porsjoner med suppe trenger du:
25 g smør
1 løk
3 små gulerøtter
1/3 lite blomkål
1 terning fiskebuljong, eller tilsvarende kraft
7,5 dl vann (om du bruker kraft, reduser til du har 7,5 dl væske totalt sett)
2-3 ss tomatpesto
3 ss creme fraiche
Salt
Pepper
Chiliflager
200 g torskefilet
Start med å finhakke løken. Smelt smørret opp i gryten; tilsett løken og svits den lett. Skjær gulerøtter og blomkål opp i mindre biter, og svits dem hurtig med. Tilsett så pesto og rør det godt rundt. Ha oppi vann/kraft og buljongterningen, og la det hele koke til grønnsakene har omtrent 7 minutter igjen. Ha oppi torsken og la den trekke i 7 minutter. Tilsett cremefraiche, rør rundt (så torsken også blir delt opp litt), smak til med salt, pepper og chili, og server! Gjerne med et godt brød som dette!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar