Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 24. januar 2013
Hurtig eggekake med ostetopping
I dag er det torsdag; som betyr handledag og restemat! Denne uken var kjøleskapet særdeles tomt (ihvertfall for rester, det er masser av andre ting jeg skal bruke "neste" uke, ergo ikke rester!). Men det var da egg, en liten rest fløte, en ende med spekepølse, 2-3 veldig modne tomater, 1 vårløk som har set bedre dager samt en halv pose revet ost! Det kan man da godt bli middag ut av!
For en eggekake som er nok for 3-4 trenger du:
6 egg
1 "sjatt" fløte (omtrent 1 dl)
2-3 cherrytomater
1 vårløk
Litt spekepølse
Salt
Pepper
Litt olje til å steke i
100 g revet ost
Start med å slå eggene ut i en bolle. Hakk vårløk, tomat og spekepølse opp i mindre biter. Ha grønnsakene over eggene sammen med salt og pepper, og rør det hele godt sammen. Ha litt olje i bunden av en stekepanne der kan tåle en tur i ovnen, og hell blandingen over. Ikke rør det! La det steke til du har en god og fast bunn, og dryss så osten jevnt over det hele.
Settes så inn i stekeovnen ved 200 grader i omtrent 15 minutter, eller til eggene har satt seg og osten er smeltet og gylden.
Serveres med litt brød og en salat til.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar