Julen er snart over, (eller, det er den egentlig, men vi har liige en dag med ferie mer der skal nytes før hverdagen er tilbake!) og julegodtene er så smått i gang med å bli spist opp. Nå er det litt blandet konfet og småkaker der er igjen!
Denne konfekten ble laget da vi hodlt juleferie i Norge, og med begrenset internett, kommer den først nå! Men så er det godt at konfekt ikke KUN hører julen til!
Du trenger:
200 g hvit sjokolade
1 ss smør
60 g pistajnøtter
60 g tørrede tranebær
Start med å sette sjokolade og smør til å smelte over vanndamp. Når det hele er nesten smeltet, tar du det vekk fra varmen, og rører det godt sammen til du har en jevn og klumpefri masse.
Hakk pistasjnøttene grovt, og gjør det samme med tranebærenee. Ha det hele opp sjokoladen, og rør det hele godt sammen.
Kle en liten form med bakepapir, og hell blandingen oppi. Fordel det hele så du får et jevnt lag.
Still det i kjøpeskap til det hele har satt seg. Når det hele har stivnet, tar du det ut av kjøleskapet, og vender det over på et skjærebrett. Skjær det hele opp i biter av ønsket størrelse, og ha det opp i en lufttett boks i kjøleskap, og nytes kalde!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar