Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 6. januar 2013
Chicken Tikka Masala med raita
Chicken Tikka Masala er en den indisk inspirerte retten vi har laget flest ganger her i hus. Som oftest med utgangspunkt i den som ligger påTrines Matblogg, men aldri helt;) Jeg er for eksempel ikke så glad i frisk koriander, så det utelukker vi hurtig.. Og jeg kjøper ikke to forskjellige nøytrale yougurter, for det kan vi aldri spise opp!
Det er noe spesielt godt med den kremaktige og spicy sausen, de gode og store kyllingklumpene, og litt sterk chutney ved siden av. Mums!
Slik lager jeg den (og det er 4-5 porsjoner sterk mat, ikke 100% egnet for barn!)
Marinaden:
1,25 dl neutral yougurt
2 kinesiske hvitløk, revet
1 ss frisk ingefær, revet
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts chilipulver
1/2 ss stødt koriander
1 ss garam masala
1 kg kyllingfilet i biter
Bland alle ingrediensene minus kyllingen godt sammen. Skjær kyllingen opp i mindre biter, vi velger som oftest å lage tern av 3x3 cm. Hell kyllingen opp i en pose, og hell marinaden over. Lukk posen med en klemme, og fordel marinaden ut over hele kyllingen. Legges i kjøleskapet minst et par timer, gjerne over natten.
Når det er klar for å lage maten, setter du ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm, har du det hele over i en ildfast form. Klem godt på posen for å få hele mariaden med. Stekes i 10-12 minutter.
Sausen:
4 ss olje
1 ts spisskummen, stødt
1 ts muskatblomme
1 ts muskat, malt
1 kinesisk hvitløk, revet
1 ss frisk ingefær, revet
150 g tomater (jeg bruker ofte en blanding av plomme og cherry), hakket
1 ss tomatpure (Änglemark har en smart tomatpure på tube!)
1-2 ts gurkemeie
1 ts salt
1-2 ts chilipulver
1 ss rømme
1 dl fløte
1 ss stødt koriander
Varm opp oljen i gryten, og ha spisskummen, muskatt og muskatblomme oppi. Bland det hele godt sammen. Ha så opp i de hakkede tomatene, tomatpure, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La det hele småputre i omtrent 5 minutter. Tilsett rømme og fløte. rør det hele godt sammen, og ha så oppi den gode og varme marinaden og kyllingen. Bruk en slikkepott for å få all den gode smaken med fra det ildfaste fatet. Smak til med salt og chilipulver.
La det hele trekke i 5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Raita:
2,5 dl neutral youghurt
1 plommetomat, i små tern
1/4 agurk, i små tern
1/4 rødløk, i små tern
Stødt koriander
Salt
Pepper
1 ts spisskummen
Bland sammen youghurt og grønnsakene. Smak til med krydderiene. Den skal være frisk og ikke særlig sterk i smaken.
Enkel salat:
Grønn salat, snittet
Agurk, i terninger
Plommetomat, i terninger
Rødløk, i biter
Bland det hele godt sammen!
Og det var det;) Sett det hele frem på bordet sammen med litt kokt ris og en god chutney, og la folk servere seg selv!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar