Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 10. januar 2013
Enkel potetsuppe med varmrøket laks
Versjoner av potetsuppe er alltid velkommen her i hus; og det er så lett å forandre den etter hva man har i hus! Dette ble en riktig "finne hva man har i fryser og grønnsaksskuff", før der skulle handles inn. Litt poteter, en rest av varmrøket laks, 1 gulerot, litt løk og en purre - og det er nesten det!
Den flotte og gule fargen kommer fra guleroten, og gjør den bare hakket mere flott å se på!
Jeg brukte:
1 løk
1 gulrot
6-7 små poteter
1 purre
Olje
1 buljongterning, eller tilsvarende mengde kraft/fond
7,5 dl vann
Evt salt og pepper
Gressløk
Varmrøket laks
Start med å skrelle og dele opp løk, gulerot, poteter og purre opp i mindre biter. Ha litt olje i en gryte, og varm den opp. Ha grønnsakene opp i gryten, og svits det av så det får litt farge. Ha opp i en buljongterning/kraft, og tilsett vann til du har 7,5 dl væske.
Kokes opp, og la det småkoke til alle grønnsakene er gjennomkokte. Gi det hele en tur med stavmikseren, og la det koke opp igjen. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Serveres med smuldret varmrøket laks over, og klipp til slutt litt gressløk over det hele!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar