Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 16. januar 2013
Fint sandwichbrød med hveteklid
Sandwich er ofte er lett løsning på mat her i hus, men jeg lager nesten alltid brødet selv. Det er ingenting som er like godt som helt nybakt brød, toppet med masser av deilig topping. Denne gangen ble det et lyst brød med hveteklid i, og disse gav brødene den litt mørke og runde farge. Det gav også en lille smule knas i brødet, pluss at det er en god kilde til kostfiber (som i seg selv ikke er en dårlig ting)
For 3 små brød trenger du:
400-500 g hvetemel
100 g hveteklid
2 dl melk
2 dl vann
Salt
1 pk gjær (50 gram)
50 g smør
Start med å ha 400 g mel, og resten av ingrediensene (minus smørret) opp i kjøkkenmaskinen. La det hele kjøre. Tilsett litt mel etter hvert, til du har en fast, men klissete deig.
Tilsett så smørret i små terninger, og la deigen kjøre en 10-15 minutter mere på kjøkkenmaskinen.
Ha deigen heve under plast i 45 minutter. Del den så opp i leiver, og form 3 lange og flate brød. Etterheves i 15 minutter, imens du varmer opp ovnen til 200 grader.
Stekes i 10-15 minutter til brødet har fått en flott og gylden farge, og gir en klar og fin lyd når du prøvebanker på brødet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar