Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 11. januar 2013
Enkle amerikanske pannekaker
Den ultimative helgefrokosten må vel være amerikanske pannekaker med bacon... Det kan aldri gå galt! Det er noe spesielt med kombinasjonen av knasende og salt bacon, søte blåbær og deilige og saftige pannekaker..
Jeg er selv veldig glad for å ha ekstra kardemomme i når jeg lager pannekaker (eller vafler, for den saks skyld), men det er bare å utelukke det om du ikke kan li' det.
Jeg brukte:
50 g smør
2,5 dl melk
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts kardemomme
1 ss sukker
1 ts salt
Start med å smelte smørret, og bland melken i det. La det kjøle ned til omtrent håndtemperatur, og pisk eggene godt inn,
Bland alt det tørre godt sammen, og bland det under jevn omrøring inn i det våte.
La det hele stå å svelle i minst 15 minutter, gjerne lengre.
Smelt litt smør i en mellomvarm stekepande, og fordel røren i pannen. Jeg brukte omtrent 2 ss røre pr pannepake, og endte opp med 9 stykker.
Etiketter:
Pannekake
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar