onsdag den 23. januar 2013

Osso Buco med persillepotetmos


En gang i blant så selger de forholdsvis billig oksekjøtt i butikkene, som de kaller "Osso Buco kjøtt". Dette er utskjæriner som har et utseende man lett kan kjenne igjen, med sitt store stykke ben i midten. Osso Buco betyr ben med hull i, og det er en ganske god beskrivelse av hva man faktisk får å spise når det er ferdigkokt;)
Det er en virkelig god og smaksfull simrerett, som virkelig godt her i januar, akkurat som supper også gjør.

For 4 porsjoner trenger du:
1 kg osso buco kjøtt
Salt
Smør
2 kinesiske hvitløk
2-3 stiler bladselleri
2 løk
3 dl vann
3 dl hvitvin
1 boks flådde tomater
Rosmarin, tørret

Start med å skjære et par hakk i fettkanten rundt kjøttet, og dryss det med litt salt. Brun det av i litt smør, ta det opp av gryten, og legg det til sides.

Hakk løk, hvitløj og selleri opp i mindre biter, og sauter det hurtig i smørret. Legg så kjøttet tilbake i gryten.

Tilsett vann, hvitvin, tomater og rosmarin, sett lokk på, og la det simre i 2-3 timer, til kjøttet er falt helt av på benet.

Når det er omtrent 45 minutter til du skal spise, går du i gang med potetmosen!


For persillepotetmos trenger du:
Poteter, jeg brukte 750 gram
Salt
Pepper
Smør
1 dl fløte
1 bundt persille

Start med å skrelle potetene, og skjær dem i tynne skiver. Kokes møre i lettsaltet vann. Når potetene er ferdigkokt, heller du vannet av, og setter gryten til sides.

Finhakk persillen, og hell det over potenene sammen med smør og fløte. Bruk en potetstamper og mos det hele samtidig som du rører rundt med den. Smakes til med salt og pepper!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...