Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 23. februar 2013
BigMac - eller et forsøk på det!
Kjæresten sitter ofte å kikker på youtube om diverse måter å lage mat på. Noe av det siste han falt over var en hjemmelaget oppskrift på BigMac, og da spesielt et forsøk på å lage dressingen. Resultatet ble grisete, og meget godt! Dog ikke så vakkert som en riktig BigMac... :D
Du trenger; for masser av dressing (8 porsjoner) og 4 porsjoner burger:
1/2 løk - finhakket
2 ts Picadilly Remoulade Pure (det er som remoulade uten dressingen)
2 dl mayonese (eller bruk 2 dl remoulade om du ikke har pure-tingen)
1/2 ts hvitvinseddike
1/2 ts sukker
800 g oksehakk
Salt
Pepper
Olje til steking
Hamburgerbrød
Salat
Finhakket løk
Syltet løk
Cheddar ost, gjerne hvit
Bland alle ingrediensene til dressingen sammen, og sett det i kjøleskap for å kjøle helt ned.
Form 8 burgere av 100 gram hver, og trykk dem riktig gode og flate. Krydre dem med salt og pepper, og stek dem i olje.
Finn frem burgerbrødet, lun det litt om det ikke er frisklaget, del den i tre, og så er det på tide å samle den.
Samle burgeren sånn her;
Legg underbollen på en tallerken, og legg på saus + løk + biff + ost
Legg så på neste bolle, legg på saus, løk, salat, biff, ost, saus og agurk, avslutt med toppen av bollen, og server!
Etiketter:
Burger,
Dressing og dip
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar