Tirsdagen etter fastelaven er i mange land kjent som pannekakedagen, eller fetetirsdag! For hva passer bedre enn å trykke pannekaker i hodet kun to dager etter det at det var boller som ble proppet i hodet!
Pannekaker kommer i alle former og fasonger, (eller, de fleste er jo flate;)) med masser av forskjellig tilbehør, og valget falt denne gangen på å lage det som en dessert, med banan og verdens beste sjokoladepålegg i!
For dessert for 2-3 trenger du:
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 egg
2,5 dl melk
Smør til steking
Banan
Sjokoladepålegg
Statr med å blande alle de tørre matvarene sammen, og bland de våte matvarene sammen. Hell det våte opp i den tørre blandingen under omrøring. Når du har fått en god og jevn røre, setter du den til sides for å la den svelle i en halv time.
Når røren er ferdig svellet, smelter du litt smør på en panne, og steker dem på mellom varme. Når alle pannekakene er ferdig stekt, er det på tide å finne frem banan og sjokoladepålegg!
Skjær bananen i skiver, smør litt sjokoladepålegg ut over pannekaken, og rull den sammen... Og nyyt..
Det aller beste sjokoladepålegget! |
Summerbird er bare så godt:)
SvarSletHa en vi uke
Klem
Liza