mandag den 25. februar 2013

Kremet chilipasta med reker, sukkererter og cherrytomat


Pasta er en slager her i hus, og vi spiser det forholdsvis ofte, ihvertfall et par ganger i uken. Dette er en typisk tirsdagsmiddag - med kjæresten ut av hus, og masser av mat fra havet her hjemme!
Denne gangen ble det laget med frisk spinatpasta, men bruk det du har, det er ikke det som avgjør hvordan retten smaker - det var mer tilfeldig hva vi nå hadde i hus!
Tidsmessig er dette en meget hurtig rett - jeg tror jeg brukte omtrent 15 minutter fra jeg startet og til maten sto på bordet^^ Perfekt for en travel dag, rett og slett!

For middag for omtrent 3 trenger du;
Pasta - ca 300 gram
Olje
Rødløk
2,5 dl creme fraiche
0,75 dl vann
1 ts sambal oelek (eller litt mindre om du ikke er så glad i sterk mat)
400 g reker - før de er renset
Salt
Pepper
Sukkererter, en god håndfull
200 g cherrytomater


Start med å sette vann over å koke til pastaen, før du koker den etter anvisning på pakken.

Finhakk rødløken, og start med å rense rekene før du går igang med resten. Om du er virkelig hurtig til det å rense reker, behøver du ikke stresse så mye over det;)
Ha olje en i en gryte sammen med rødløken, og fres det godt. Ha så i cremefraiche, vann og sambal oelek, kok det opp og la det småkoke i omtrent 5 minutter. I løpet av denne tiden renser du rekene ferdig, og pakker rekeskallene ned til neste gang du skal lage en fiskesuppe;)
Ha rekene opp i sausen, og la dem varme opp så de er varme hele veien igjennom, og smak til med salt og pepper.

Det cherrytomatene over i to, og del sukkerertene opp i mindre biter.

Server det hele i en dyp tallerken, topp med det grønne, og nyt en enkel luksusmat på en helt alminnelig tirsdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...