søndag den 17. februar 2013

Kjøttkaker i brun saus og grov ertepuré


Kjøttkaker i brun saus med erter tror jeg er noe av den mest typiske "mormor" maten jeg vet om. Det er veldig sjeldent at vi lager det her hjemme, da det er en meget tung rett, men en gang iblant skal det jo gjøres;)

Du trenger, for 4;
Poteter, omtrent 1 kg
Salt

300 g kjøttdeig
1 ss panko eller annen rasp
1 ss potetmel
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 løk - finhakket
1 dl melk
Smør til steking

1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl kokende vann
1 ts buljong
1 ts salt
1 ts pepper
1-2 ss rista løk

600 g frosne erter
135 g smør
Salt
Pepper


Start med å sette potetene over for å koke som du normalt gjør før du går videre med resten!

Gå så videre med kjøttkakene. Finhakk eller riv løken, og bland det hele utenom melken sammen i en skål. Spe med melken til du har en god og jevn blanding.
Form flate små kjøttkaker ut av dem, og stek dem jevnt i smør. Legg dem til sides til du er ferdig med sausen.

For sausen skal det gjøres på den gode gamle måten;) Smelt smørret i en gryte, og ha i hvetemel. Rør i det imens du lar det brunes godt. Rør i det til du får en passe brun farge. Om du virkelig er utålmodig, så juks litt med sukkerkulør, men det er altså fult mulig på gamlemåten;)
Spe det hele med det kokende bannet, og ha buljongen i. Smak til med salt og pepper, og ha kjøttkakene oppi. La det hele koke til det kjøttkakene er gjennomvarme, gjerne en ti-minutters tid, og tilsett løken i helt til slutt!


Start med å koke opp vannet, og ha de frosne ertene oppi. La ertene koke i 2 minutter, og sil av vannet.
Ha ertene opp tilbake i gryta, mos ertene sammen med smør, og smak det hele til med salt og pepper.

Anrett det hele på en tallerken, og server!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...