Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 24. februar 2013
Bjørne- og bringbærsyltetøy med eple
Det siste året har jeg hatt mye morro med å lage syltetøy, blant annet dette jeg lagde tidligere i høst. Da jeg ikke fikk tatt bilde av det da jeg lagde det, kommer først bildet nå, når jeg faktisk åpnet glasset;)
Syltetøyet ble laget av diverse små bær der ble plukket helt på slutten av høsten, og smaken var... Mums;)
Oppskriften er nok til et lille glass, mitt var 3 dl:
350 g bjørnebær
150 g bringbær - gjerne ville
300 g grønt eple (3 små epler)
1 dl vann
100 g sukker
1 ts atamon // syltemiddel
Rens bærene og eplet, og ha det hele opp i en gryte sammen med sukkeret. Kok det hele opp under god omrøring, til det hele er en god og mør masse.
Tilsett syltemiddelet etter instruksjoner på pakken, og hell syltetøyet over på et steriliseret glass!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar