Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 15. februar 2013
Stekt eple med mandelfyll
En superlett og riktig smaksfull dessert her i vintermørket. Den blir bedre med søte epler, men på denne tiden av året må man ofte ta hva man har;) Om eplet er av den sure slags, vil jeg nok tilsette litt mer sukker enn det som er nevnt nedenunder, men utover det; mums!
Du trenger, for 2:
2 epler
10-15 mandler
1-2 ss sukker
1 ts smør
Vaniljesaus
Start med å sette ovnen på 200 grader og finn eplene frem!
Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Grovhakke mandlene og bland dem sammen med sukker og smør. Stapp blandingen ned i hullene, og legg dem opp i et ildfast fat.
Stekes i 20-30 minutter til eplene er møre.
Server dem i en dyp tallerken med en lille smule vaniljesaus i bunden.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar