lørdag den 11. maj 2013

"Røde" pølsehorn - eller inbakte pølser om du vil


Lillepiken har nå også fått sin bursdag vel feiret i barnehagen - det er alltid en utfordring å lage mat til 25 barn, hvor det også er er par muslimer samt barn der ikke spiser okse. (I våres barnehage er det en 0sukker-politik, så det er ikke noe med å servere kaker der;)) Ihvertfall når lillepiken insisterer på at det *skal* være pølsehorn! Og at de SKULLE være røde. Nå, så da så. Kan godt merke hun ikke er helt så lille lengre;)
Løsningen ble at noen ble fylt med latterlig dyre kyllingpølser - og "normale" pølser for resten! For at jeg skulle være helt sikker på at jeg (og de ansatte i barnehagen - det er der de feiret det!) ikke blandet de forskjellige pølsene sammen, rullet jeg de som inneholdt kylling i litt havregryn - så så de nemlig ikke helt like ut! For rødfargen valgte jeg å bruke litt soltørrede tomater, men smaksmessig smaker de like så godt uten! Og ønskes der andre smaker/farger, er det bare å tilsette grønnsaker og pesto ihvertfall. Eller kanskje ketchup (men det mistenker jeg for å bli veldig søtt!) Og tror de falt godt i smak, da der ble spurt om oppskrift etterpå;)


For 20 pølsehorn trenger du: Jeg brukte dobbel oppskrift

2,5 dl melk
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 pk gjær (25g)
500 g hvetemel
50 g smør
85 g soltørret tomat + en liten smule olje

10 pølser - delt i to

Evt litt vann eller mer hvetemel for å justere deigen

Start med å ha alle ingrediensene untatt smør og tomat (og selvfølgelig pølse!) opp i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre til deigen er godt og blandet - gjerne i 10 minutter. Samtidig har du soltørret tomat (pluss evt litt olje) i en liten minihakker og kjører det til en jevn og klumpefri masse.

Ha soltørret tomat og smør opp i resten av massen etter 10 minutter, og kjør den i 10 minutter mer.
Juster eventuelt med litt vann eller hvetemel for å få riktig konsistens på deigen - den skal være klissete, men fult mulig å samle med hendene.

Når du er fornøyd med konsistensen på deigen, dekker du bollen med plast, og lar den heve i omtrent 45 minutter.

Finn frem pølsene, og del dem i to om du allerede ikke har gjort det. Del deigen i 20 like store emner.
Rull hvert emne ut i tynne små "pølser" og tre dem rundt pølsene. Det gjør ikke så mye om det stikker litt pølse ut fra hver ende, som du kan se på bildet så mine også ganske så forskjellige ut;)

Når alle pølsene er formet, legger du et kjøkkenhåndkle over dem, og lar dem etterheve i omternt 30 minutter mer.

Stekes ved 225 grader i omtrent 12 minutter, men følg med mot slutten, alle ovner steker jo forskjellige! De er ferdige når de er blitt lett gyldne og gir en liten dunk når du banker på dem.

La dem kjøle lett av, før du pakker dem ned i en tett beholder og oppbevarer dem på kjøl til de skal spises. Serveres som de er, eller med remoulade og ketchup.

Disse ble suppleret med popcorn, frukt og grønnsaker - og etter hva vi hørte, var det en vellykket fest;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...