Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 23. maj 2013
Knekkebrød med gulerot og rugmel
En liten stund før pinse var knekkebrødboksen tom - men med så mye annet på gang har det blitt utsatt litt. Men nå, som hverdagen er igang igjen for fullt, var det på tide å få fylt den opp.
Valget denne gangen falt på en litt ny oppskrift, med blant annet gulerot, rugmel og bakepulver. Ikke at jeg helt vet hvorfor jeg puttet bakepulver i - for de hever ihvertfall ikke:p Men - uansett, resultatet ble supert! Syltynne og supersprø knekkebrød er bare mums;)
For 2 brett trenger du:
50 g hvetemel
1 liten gulerot, finrevet (ca 50 gram)
50 g sesamfrø
100 g havregryn
50 g linfrø/hørfrø
50 g solsikkekjerner
2 ts salt - helst grovt eller havsalt
100 g rugmel
1 ts bakepulver
0,75 dl olje - jeg brukte raps
2 dl vann
Ha alt det tørre i en dyp bolle, og bland det hele godt sammen. Tilsett det våte, og bland det godt i.
Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir, og del deigen i to ut over de to platene.
Smør deigen godt ut med fingre som er gode og våte av vann, dypp dem gjerne mer enn en gang underveis.
Rut deigen opp før du steker dem, så knekker de nemlig lett fra hverandre når den er ferdiglaget.
Stekes ved 200 grader i 12-15 minutter varmluft, bytt gjerne rundt på brettene underveis, og FØLG MED. Plutselig går det nemlig sterkt...
Etiketter:
Bakepulver,
Gulrot,
havregryn,
Hvetemel,
Knekkebrød,
Linfrø,
olje,
Rugmel,
sesamfrø,
Solsikkekjerner
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar