onsdag den 1. maj 2013

Wasabi-laks med seampoteter og kokosgrønt


Laks er desideret fiskefavoritten her i hus, og den blir spist minst et par ganger i måneden! Da er det jo bare om å variere den nok så det ikke blir kjedelig;)
Denne oppskriften gir en spicy og sterk laks med en deilig smak og wasabi - og til nå noen av de beste potetene jeg har spist!
Selve maten tar vel omtrent en 50 minutter å lage, men det er ikke mye arbeid i selve retten - så nyt tiden til å gjøre noe annet!


For 3 trenger du:


3 laksestykker uten bein
1 ss wasabipaste
1 ss sirup
1 ts pepper
Olivenolje til steking

750 g poteter
Olivenolje
Salt
Pepper
2-3 ss sesamfrø

200 g grønne bønner, gjerne fra frost
3 små gulerøtter
1 ss revet kokos
Sitronsaft

1) Start med røre wasabi, sirup og pepper sammen til en marinade, og gni det meste av det av på laksen. Spar en liten smule av marinaden til serveringen. Legg laksen i en pose eller boks, og sett den i kjøleskap i en halv til en hel time.

2) Sett ovnen på 200 grader normal luft, og skrell/vask potetene godt. Skjær dem opp i mellomstore stykker, og bland olje, salt og pepper opp i en pose. Ha potetene opp i posen, og rist det godt!
Spre det utover en bakepapirkledd langpanne, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter. Åpne så ovnen, og rør sesamfrøene inn og stek dem videre i 10 minutter mer. De skulle nå være ferdige - men om de ikke er helt møre, gi dem en lille smule mer!

3) Sett en gryte med godt saltet vann over, og skrell gulerøttene. Skjær dem opp i mundrette biter. Ha gulerøttene opp i det spillkokende vannet. La dem koke i 2-3 minutter, og tilsett så bønnene. La bønnene ligge i vannet i maks 30 sekunder, og hell vannet så fra. Skyll dem i iskaldt vann til de er helt kjølt ned - og tørr dem litt av.
Vend dem forsiktig i olivenolje, sitronsaft og kokosmel.

4) Ha litt olivenolje på en stekepanne, og legg laksestykkene på den varme pannen. Stek laksen i omtrent 3 minutter på hver side, eventuelt en lille smule mer om stykkene er veldig tykke.

Server det hele samlet på en tallerken - og topp eventuelt bøfferne med litt ekstra marinade!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...