tirsdag den 3. december 2013

Sesampaneret laks med pastinakkmos og squash/sjampinjongblanding


Tirsdag og fisk - og dette var en særdeles smakfull en av slagsen! En deilige og sprø laksefilet, søt og syrlig pastinakmos samt litt squash og sjampinjong - ja takk sier jeg bare;)


For middag til 2 trenger du:

2 laksefileter
Litt olje
Salt
Pepper
Sesamfrø
Evt: en smule vann

4-5 pastinakker
Smør
Salt
Pepper
Sitronsaft
1-2 fedd hvitløk
evt: fløte/melk

1/2 squash
75 g sjampinjong
1 løk
Smør
Salt
Pepper

Start med å skrelle pastinakkene og kutt dem opp i mindre biter. Kokes møre i vann - akkurat som poteter;) Hell vannet fra, og ha litt smør og presset hvitløk oppi. Mos det godt, og smak det til med salt, pepper og sitronsaft. Om det føles for tørt, ha litt fløte eller melk oppi.

Ha litt olje i bunden av et fat, og legg laksefiletene oveni. Dryss over med salt, pepper og sesamfrø. Ha eventuelt en lille smule vann i fatet. Dekk det med lokk, og stekes ved 200 grader i en 10-12 minutter i ovnen.

Skjær løk, squash og sjampinjong opp i mindre biter, og stek det ved lav varme i rundt 5 minutter i en panne med smør i. Dryss litt salt og pepper over.

2 kommentarer:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...