Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 3. december 2013
Sesampaneret laks med pastinakkmos og squash/sjampinjongblanding
Tirsdag og fisk - og dette var en særdeles smakfull en av slagsen! En deilige og sprø laksefilet, søt og syrlig pastinakmos samt litt squash og sjampinjong - ja takk sier jeg bare;)
For middag til 2 trenger du:
2 laksefileter
Litt olje
Salt
Pepper
Sesamfrø
Evt: en smule vann
4-5 pastinakker
Smør
Salt
Pepper
Sitronsaft
1-2 fedd hvitløk
evt: fløte/melk
1/2 squash
75 g sjampinjong
1 løk
Smør
Salt
Pepper
Start med å skrelle pastinakkene og kutt dem opp i mindre biter. Kokes møre i vann - akkurat som poteter;) Hell vannet fra, og ha litt smør og presset hvitløk oppi. Mos det godt, og smak det til med salt, pepper og sitronsaft. Om det føles for tørt, ha litt fløte eller melk oppi.
Ha litt olje i bunden av et fat, og legg laksefiletene oveni. Dryss over med salt, pepper og sesamfrø. Ha eventuelt en lille smule vann i fatet. Dekk det med lokk, og stekes ved 200 grader i en 10-12 minutter i ovnen.
Skjær løk, squash og sjampinjong opp i mindre biter, og stek det ved lav varme i rundt 5 minutter i en panne med smør i. Dryss litt salt og pepper over.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvor ser det bare lækkert ud!
SvarSletKnus http://www.gittemary.com/
Det var også farlig godt;)
Slet