tirsdag den 14. maj 2013

Pestobakt laks med dampet asparges-mango salat


Tirsdag er fiskedag her i hus - og det står ofte på laks i en eller annen form! Denne uken hadde jeg en rest pesto fra en omgang pastasalt, et halvt bundt asparges i grønnsaksskuffen samt et par riktig deilige mangoer fra butikken ;) falt valget på en salat jeg hadde lest om på Coco & Co's hjemmeside - det så bare mums ut;) Og jeg må bare si det spilt godt. Jeg elsker asparges, og spiser det i de fleste utgaver, men her; Sammen med en søt mango, litt surt eple og en sterk sennep... Det er helt klart ikke siste gang jeg lager dette!


For middag for 4 trenger du:


4 laksefileter
100 g pesto (4 store ss)

750 g poteter

1/2 bundt asparges
1 mango
1/2 grønt eple
1/4 rødløk
Sitronsaft
Olje
Sennep
Honning
Salt
Pepper

Start med å skrelle potetene - og sett dem over for å koke mens du samtidig varmer ovnen opp til 220 grader.

Legg laksestykkene i et fat, og dekk hvert laksestykke med 1 stor spiseskje med pesto (eller det du når har igjen av rester.
Stek dem ved 220 grader i omtrent 20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

For den dampede asparges-mangosalten gjør du sånn her: Knekk aspargesene, og skjær eventuelt de tykkest over i to for at bitene skal være like tykke. Neste gang vil jeg nok skjære dem opp i mindre stykker på 3 cms lengde for at de skal "følge" størrelsen på resten av salaten bedre, men slik jeg gjorde det denne gangen fungerer også supert;) Kok opp noe godt og lettsaltet vann, og ha aspargesene oppi helt kort. Når de er blitt mere "grønne" i det, maks 30-60 sekunder, har du dem over i ISKALDT vann til de er helt kjølt ned.
Skjær mangoen opp i grove tern, og fordel det utover et fat.
Finhakk et grønt (og gjerne surt!) eple, gjør det samme med rødløken, og bland det godt sammen med honning, sennep, sitronsaft, olje, salt og pepper. Smak den til. Når du har fått en god balanse på smakene, heller du det ut over mangoen, og topper med aspargesene.

Server det hele opp på en tallerken - eller la folk forsyne seg selv!

1 kommentar:

  1. Hvor ser det lækkert ud :o) Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften - det er altid rart :o)

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...