søndag den 12. maj 2013

Svinemørbradbøffer med ramsløkspotetmos, asparges med bacon og en enkel gulerot/paprika salat


Kristihimmelfartsferien har vært deilig her - det har kun vært idag med litt regn, resten av dagene har vært med en flott temperatur - og til og med litt sol! Fredagen brukte vi i Riis Skov - Det er nemlig ramsløk-himmelen, for å si det mildt. Det er ramsløk OVER ALT! Jeg fikk plukket med meg omtrent et kilo hjem - og går nok også opp en dag mer; da det er supert å ha i fryseren hen over vinteren!
Ramsløken ble blandet inn i potetmosen, og det gav en god og litt spicy smak til den. Tilfølge ble det asparges med bacon (elsker det! Endelig er det asparges sesong!), en svinemørbrad/filet skåret i små bøffer og en enkel salat av gulerot og paprika; så gled det hele flott ned;)


For 4 trenger du:


1 svinemørbard/svinefilet - skåret i skiver
Salt
Pepper
Mel
Olje (eller smør om du har!)

800 g poteter - kokt
1-2 ss smør
1 dl melk
1 håndfull ramsløk - i små skiver
Evt salt + pepper

2 gulerøtter - i små måner
1/4 paprika  - i tern
Sitronsaft
Honning

1 bundt asparges
1 pk bacon i skiver - 150 gram


Start med å skrelle potetene og sette dem over for å koke. Når det er satt igang, går du igang med å pusse mørbraden/fileten fri for sener og andre ting - og skjær den opp i skiver på omtrent en cm.
Vend de små bøfferne i en blanding av salt, pepper og olje, og legg dem til sides for å hvile litt, imens du går videre.
Del baconskivene i to, og knekk av bunden på aspargesen. Rull en bit bacon rundt hver asparges, og legg dem så til sides igjen.
Finn frem to stekepanner, jeg brukte en med grill til aspargesen, men den kan helt fint stekes på en normal stekepanne også.
I pannen til aspargesen legger du bare aspargesen rett på pannen - baconet vil gi nok fett fra seg så ekstra fettstoff er ikke nødvendig. Når baconet er godt og sprøtt på den ene side, vender du dem bare rundt og steker dem på den andre siden. Legg dem til sides etterhvert som de blir ferdige.
Jeg stekte mine mørbradbøffer i ren olje (det var tomt for smør!), men har du smør så bruk det også;)
Ha olje (og smør) på en stekepanne med sterk varme og ha de små bøfferne opp i pannen. Gi dem omtrent 30 sekunder på hver side, og skru så ned for varmen. Stek dem så omtrent 1 minutt på hver side, til de er gjennomstekte.
Det siste grønne ble virkelig lett i dag; jeg skrelte to gulerøtter og fant frem en kvart paprika, og delte det hele opp i små biter. Ha litt sitronsaft over sammen med litt honning, og bland det hele godt sammen.
Nå skulle det hele være klart, og potetene ferdigkokte - så er det bare å lage en mos ut av det;)
Ha smør + melk opp i potetene, og skjær ramsløkene opp i tynne strimler og ha dem oppi potetene også.
Bland det hele godt sammen med en potetmoser, smak eventuelt til med salt og pepper - og server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...