Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 24. maj 2013
Koteletter i fat med asparges og sjampinjong
Koteletter er alltid en slager på en "helt vanlig hverdag" - og nå når aspargessesongen er i hus, er det jo bare å hive innpå. Det er altså et eller annet med det når de ikke er importert;)
Denne oppskriften kom jeg over i Sæson - gratisbladet man finner blant annet i Føtex med masser av gode oppskrifter med masser av grønt! Deilig med litt inspiration engang imellom - og nye måter å bruke råvarer på. Denne er dog mer en klassiker! Jeg laget den ikke helt som der ble skrevet; så her kommer hvordan jeg gjorde.
For 4 trenger du:
3 koteletter, delt i 2, uten ben
2 ss karry
Salt
Pepper
Olje til steking
1 løk - i ringer
3 fedd hvitløk - presset
250 g sjampinjong
1 bundt asparges, 250 gram
100 g sukkererter
1 liten boks kokosmelk, ca 1,5 dl
Rosiner
Peanøtter
Evt koriander
Kokte ris (gjerne basmati)
Chutney (feks plommechutney)
Start med å tenne ovnen på 200 grader, å sett risen over for å koke før du går igang med resten.
Del kotelettene i to, og kutt vekk eventuelle fettkanter. Krydre kotelettene med salt, pepper og halvparten av karryen, og brun den godt av på en varm panne. Når de er brunet av, legger du dem i et fat.
Skjær løket i ringer, rens sjampinjong og skjær den i tynne skiver. Knekk aspargesen der den knekker lettest, og skjær den opp i snitter. Snitt sukkerertene.
Ha olje + resten av karryen opp i pannen, og tilsett løk + sjampinjonger. Svits det et par minutter sammen med det pressede hvitløk. Tilsett så asparges, sukkereter og kokosmelk, og kok det hele opp.
Fordel så grønnsakene (og kokosmelker) over kotelettene.
Still fatet i ovnen, og stek det i ca 10 minutter til kjøttet er mørt.
Serveres med ris og chutney, samt rosiner, peanøtter og koriander (om du liker smaken)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar