Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 16. maj 2013
17. mai kake til jobben - sjokoladekake i liten langpanne
Ja, her i Danmark er jo 17. mai ikke en fridag - og med full jobb så blir det ikke den helt store feiringen i løpet av dagen ihvertfall. Men etter jobb blir vi hentet, og så skal der holdes pinse i sommerhus - så fredagen avsluttes med en omgang pølser og kake - akkurat som 17. mai skal ha!
Helt glemt blir dagen dog ikke - jeg tar nemlig en kake med på jobb, så forhåpentligvis kan den da feires en liten smule (selv om jeg tror jeg nok skal få et par blikk fra barna i og med kaken har "feil" farger;))
For en liten langpanne (23x33cm) trenger du:
4 egg
550 g sukker
400 g mel
3 dl melk
3 ts bakepulver
200 g smør - smeltet
3-4 ss kakao
Evt litt sterk kaffe
Smelt smørret og sett det til sides for å kjøle litt ned imens du lager resten,
Pisk egg og sukker til en våt eggedosis, og tilsett resten vekselvis under god omrøring.
Vend det hele sammen til slutt med en slikkepot for å være sikker på at du har fått det hele med, og fordel det så i en bakepapirkledd liten langpanne.
Stekes ved 180 grader i omtrent 30-40 minutter, kaken er ferdig når den er helt gjennomstekt - dvs kakepinnen skal være tørr!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar