torsdag den 8. august 2013

Atomic Buffalo Turds - med pikantost og peanutbutter


 Klidmoster er virkelig dronning over alle når det kommer til å diske opp og vise frem ALTFOR lækre retter - ihvertfall om man gjerne vil holde eller miste litt vekt;) Menmen - da jeg kom over disse småhapserene kunne jeg slett ikke stanses. Makan til små godbiter skal man lete lenge etter!
Jalapenos er ikke noe man bare finner i butikkene, ihvertfall ikke her, men for et stykke tid siden fant jeg dem til en pen penge nede på Ingerslevsmarkedet - så de fikk komme med meg hjem!
Så var det bare å vente til anledningen bydde seg frem...
Frøken Klidmoster hadde tidligere også postet noen med peanutbutter i tillegg til dem litt mer originale med smøreost - så jeg bestemte meg for å prøve begge to!


For et par hapsere til 5 trenger du:

5 jalapenos
3 ss pikant smøreost
3 ss peanutbutter
3-4 skiver bacon

Start med å finne et par hansker frem om du ikke vil ha såre øyne resten av dagen (for du vil klø deg der om du ikke har hansker på. Skjer hver eneste gang med meg ihvertfall;)) og en skarp liten kniv eller parisiennejern. Del dem i to, og skrap ut frø + membranen.

Finn frem to fryseposer, og fordel henholdsvis peanutbutter og smøreost i hver deres. Dette er helt klart den lettest måten å få fordelt det smørbare ut i de små chiliene.
Når hver av jalapenoen er fylt opp - med halvparten av hver, er det på tide å skjære opp baconet. Baconen skal kunne komme litt mer enn en gang rundt jalapenoen, så del hver skive bacon i 2-3 biter og snurr dem rundt.

Ha dem i en ildfast form, og la dem steke i 25-30 minutter ved 175 grader til baconet er godt og sprøtt! Og så er det bare å nyte....

Og favoritten var helt klart den med pikantost. Peanutbutteren kunne (jeg kan ikke tro jeg sier det) faktisk bli litt vel fet i det;) Men de fikk dog hurtig ben å løpe på likevel....4 kommentarer:

 1. Hei, så fin blogg du har :-)

  Leter etter oppskrifter/ideer med peanøttsmør så dette var en super god idee, skal huske på å linke til deg hvis jeg blogger noe lignende ;-)

  Jeg har også en blogspot-blog, kunne du tenke deg å bytte link med meg under 'my bog list' ???

  Her er bloggen min: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr

  -legg igjen en kommentar hvis du har lyst, så skal jeg sette deg opp med en gang...

  Ha en fin dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - peanutbutter er en god oppfinnelse; dog kan det være vanskelig å "bryte ut" av vanen og kun bruke det til pålegg... Denne utgave anbefales sterkt, må bare advare om at den er veldig vanedannendes;)

   Slet
  2. Hei igjen :-)

   -da er du på bloglisten min ;-)

   Jeg bruker ikke peanøttsmør til pålegg så jeg trengte noen andre gode ideer, har akurat laget peanøt-cookies og disse 'aperitif'ene så deilige ut, må bare se hva jeg kan finne av små 'chili' og huske på bacon i skiver :-)

   Slet
 2. Hege: Prøv evt som jævning i gryderetter :)

  SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...