Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 5. maj 2013
Varme, myke sjokolademuffins
I helgen har det vært fult hus med gjester både lørdag og søndag! Anledningen var ikkesålitenlengre-piken sin 4 års bursdag! Utover kvelden, når noen av gjestene hadde gått hjem, fikk min lillesøster lyst til å lage ett eller annet - og begynte å lete i (alle) oppskriftsbøkene min! Valget falt på en bok fra Spektrum, nemlig Fristende Bakverk som hadde en muffinoppskrift som vi (nesten) hadde ingrediensene til i hus! En tur opp på butikken etter sjokolade, og denne kunne lages;)
For omtrent 8 muffins trenger du:
4 ss mykt smør
55 g sukker
1 egg, STORT!
85 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ss kakao
55 g sjokolade
Start med å skru ovnen på 190 grader, og finn frem muffinsformer eller et muffinbrett. Om du bruker et muffinbrett, smører du lige formene først.
Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin, og pisk dem gode og luftige. Tilsett så mel, smør, bakepulver og kakao, og pisk dem til du har en jevn røre.
"Del" røren i to på øyemål, og fordel halvparten av røren i de 8 formene. Stikk en bit sjokolade ned i hver muffin, og hell over resten av røren (eller gjør som oss og stikk dem i til slutt - de vil da stikke opp litt mer).
Stek muffinsene i omtrent 20 mintter i en varm oven, til de har hevet seg godt. La dem avkjøle litt før du spiser dem - og husk, de smaker best varme!
PS; Om du ikke har et stort egg, tilsett en lille smule mer smør i blandingen, ellers blir de veldig tørre!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar