tirsdag den 17. december 2013

Kyllingnuggets med ost og en bønnesalsa


Denne oppskriften fant jeg i SpisBedre - og den kan klart anbefales! Hurtige nuggets med ost som blir stekt i ovnen = ingen stekeos. En fantastisk deilig og smakfull bønnesalsa og rester av nybakt brød - og ikke minst, det var HURTIG! 25 minutter fra jeg gikk inn i kjøkkenet, til maten var 100% klar og på bordet.


For middag til 3-4 trenger du:

3-4 kyllingfileter
1,5 dl pankorasp
1,5 dl (fint) revet cheddar
1 egg
Litt salt

1 boks hvite bønner
1 boks cherrytomat
Frisk basilikum, rundt en liten potte
Olivenolje
Salt

Litt brød


Start med å tenne ovnen på 225 grader (gjerne varmluft). Bland panko og (fint) revet ost. Våres var litt for grovt revet;)

Skjær kyllingen opp i tynne skiver av rundt 1 cm tykkelse, og krydre dem med litt med salt. Vend kyllingskivene i et sammenpisket egg, og deretter i rasp- og osteblandingen. Legg dem på en plate med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.

Skyll bønnene i kaldt vann. Finhakk basilikumen. Ha tomater, basilikum, litt olje og bønnene oppi en tallerken, og bland det godt sammen. Smakes til med salt og eventult pepper!

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Kan jeg spørre om hva pankorasp er ?
  God jul og godt nytt år.
  Mvh. Gisle

  SvarSlet
  Svar
  1. Pankorasp er en grov japansk type rasp laget av brødsmuler. Hovedforskjellen mellom vanlig rasp og pankorasp er imens vanlig rasp er laget av tørket brød, er panko laget av friskt brød der er revet,
   Man kan kjøpe det i det fleste asiatiske butikker i Århus ihvertfall - men om man ikke har det kan man sagtens bruke alminnelig rasp i stedet :)

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...