lørdag den 2. juni 2012

Rekesalat med vårløk og chili


Jeg kan riktig godt li' rekesalat, problemet mitt er bare at når vi først får reker i hus (det er altså snakk om reker der skal pilles selv, ikke i lake), blir det heller brukt til å spise som det er!
Her i Danmark er det nemlig ikke så lett å få tak i ferske reker der skal pilles selv... Danskene gidder ikke!

Dette er en litt våt rekesalat, men smaken feiler det ingenting på!

For en liten porsjon trenger du:
100 gram reker, ferdigpillede eller fra lake
25 gram vårløk
35 gram løk (ca 1/2 liten løk)
1 ss rømme
3 ss majones
1 ss sitronsaft
Litt pepper
1/2 ts chiliflager


Om du bruker friske reker, piller du dem fint, og dupper dem hurtig tørre. Bruker du reker fra lake, skal du bare duppe dem gode og tørre.
Hak vårløken og løken veldig fint.
Ha det hele opp i en bolle, tilsett rømme, majones, sitronsaft og chiliflager, og rør godt sammen.
Smak til med pepper!


Ha dem oppi en glass, og ha på kjøl.
Spises som pålegg, eller som vi gjorde; til pølser i brød!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...