Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 14. december 2012
Spiselig gave; Lyse kornknekkebrød på glass
Her en en annen, forholdsvis enkel gave å gi til jul! Jeg spiser mye knekkebrød, og dette her er et av favorittknekkebrødene mine! Lyst, deilig, og perfekt til ost, eller å spises som det er!
Oppskriften finner du her, men jeg har lige halveret den så det kun er 1 plate, og det hele kunne da fint vært i et 5dl glass, men med litt god vilje kan den nok også få plass i et litt mindre glass!
Du trenger:
1 glass på 4,5 - 5 dl
0,5 dl havregryn
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl hørfrø/linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
1,75 dl hvetemel
1 ts salt
Du har det hele opp i glasset, gjerne lagvis, da det gir en fin effekt:)
Lag en fin lapp, hvor du på den ene siden skriver hva det er. På den andre siden skriver du hva der skal gjøres:
Ha det hele i en bolle, og tilsett
1 dl vann
0,75 dl olje (nøytral olje, for eksempel vindruekjerne)
Bland det hele godt sammen, og fordel det utover en bakepapirkledd langpanne. Trykk det hele godt sammen!
Stekes ved 220 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne. Ta eventuelt platen ut etter 10 minutter, og kjør en pizzahjul over, så er det lettere å rute dem opp når det er ferdig stekt.
Avkjøles på en rist, og nytes!
Legg eventuelt en liten ekstra lapp med i pakken hvor du skriver oppskriften opp, så de kan lage dem igjen senere selv!
Etiketter:
gave
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar