fredag den 14. december 2012

Spiselig gave; Lyse kornknekkebrød på glass


Her en en annen, forholdsvis enkel gave å gi til jul! Jeg spiser mye knekkebrød, og dette her er et av favorittknekkebrødene mine! Lyst, deilig, og perfekt til ost, eller å spises som det er!

Oppskriften finner du her, men jeg har lige halveret den så det kun er 1 plate, og det hele kunne da fint vært i et 5dl glass, men med litt god vilje kan den nok også få plass i et litt mindre glass!

Du trenger:
1 glass på 4,5 - 5 dl
0,5 dl havregryn
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl hørfrø/linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
1,75 dl hvetemel
1 ts salt


Du har det hele opp i glasset, gjerne lagvis, da det gir en fin effekt:)

Lag en fin lapp, hvor du på den ene siden skriver hva det er. På den andre siden skriver du hva der skal gjøres:

Ha det hele i en bolle, og tilsett
1 dl vann
0,75 dl olje (nøytral olje, for eksempel vindruekjerne)

Bland det hele godt sammen, og fordel det utover en bakepapirkledd langpanne. Trykk det hele godt sammen!
Stekes ved 220 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne. Ta eventuelt platen ut etter 10 minutter, og kjør en pizzahjul over, så er det lettere å rute dem opp når det er ferdig stekt.
Avkjøles på en rist, og nytes!

Legg eventuelt en liten ekstra lapp med i pakken hvor du skriver oppskriften opp, så de kan lage dem igjen senere selv!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...